Bandenhotel.net, een softwareprogramma voor het beheer van bandenopslag, heeft een koppeling gerealiseerd met Dealer Banden Beheer (DBB). Dankzij de koppeling hoeven autobedrijven bandensets bij een bandenwissel niet langer dubbel in te voeren.
Bedrijven die met de software Bandenhotel.net en de DBB-koppeling werken hoeven voortaan de bandensets bij de wissel niet in twee systemen in te voeren. Door de koppeling van Bandenhotel.net met DBB worden de sets rechtstreeks vanaf DBB afgeroepen. Dit geldt voor zowel ophaal- als terugbreng verzoeken vanaf het bandenhotel naar het auto- of bandenservicebedrijf.

“Merkdealers worden door hun importeur geadviseerd om het DBB-systeem te gebruiken, voorheen vulden dealers naast het DBB-systeem ook de bandensets in onze software in”, aldus salesmanager Nick Buitenhuis van Bandenhotel.net. “Door de nieuwe koppeling hoeft dat niet meer.”
Dealer Banden Beheer werd in 2007 gebouwd Direct Access op verzoek van Peugeot Nederland, Pon’s Automobielhandel, Renault Nederland, de Verenigde Opel Dealers Nederland en General Motors Nederland. Inmiddels maken vrijwel alle automerken en hun dealers er gebruik van. Leasemaatschappijen kunnen in DBB de staat en status van hun bandensets inzien. Op DBB zijn ruim drieduizend dealerbedrijven aangesloten.

geplaatst op 9 jun 2016